Wędliny
Polecamy drobiowe kiełbasy tradycyjne, szynkowe i białe, kabanosy oraz kiełbaski śniadaniowe, a także świetne pieczenie drobiowe.
Salami z pieprzemTo wędlina drobiowo –wieprzowa, parzona, podwędzana, suszona. Suszenie odbywa się w specjalnej komorze o stałej wilgotności i temperaturze. Czarny pieprz dodaje wyrazu i intensywności tej wyjątkowej wędlinie. 100 gr wyrobu produkowane jest z 87,5 g mięsa drobiowego i 37,5 kg surowca wieprzowego.
|
|
Kiełbaski pysznePyszne kiełbaski drobiowo – wieprzowe średnio rozdrobnione, parzone, wędzone. Szczególnie polecane do hoteli i punktów gastronomicznych. Doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno.
|
|
Kiełbasa biała z majerankiemDelikatna kiełbasa drobiowa średnio rozdrobniona, parzona. Jej unikalny smak i aromat podkreśla dodatek majeranku. Idealna na ciepło, z patelni, grilla oraz w barszczu białym lub żurku.
|
|
Kiełbaski włoskieKiełbaski drobiowe średnio rozdrobnione, parzone. Szczególnie polecane do hoteli i punktów gastronomicznych. Doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno.
|
|
Kiełbasa szynkowaDelikatna, soczysta kiełbasa drobiowa grubo rozdrobniona z najlepszego mięsa z kurczaka: filetów z piersi i nóg kurczęcych. Parzona w osłonce barierowej o średnicy fi 85mm Doskonała do kanapek z sałatą i innymi warzywami.
|
|
Kiełbasa wiejskaKiełbasa drobiowa średnio rozdrobniona, naturalnie wędzona dymem olchowo-bukowym, parzona, podsuszana. Wyjątkowa w smaku dzięki kompozycji przypraw charakterystycznych dla tradycyjnych kiełbas przyrządzanych dawniej w gospodarstwach domowych. Doskonała na zimno oraz na ciepło.
|
|
KabanosyKiełbaski drobiowe średnio rozdrobnione, wędzone, pieczone, suszone. Idealne by pokonać mały głód lub przyrządzić pyszne przekąski z ich udziałem.
|
|
Filet wędzonySoczysty, pełno mięsny, naturalny filet z kurczaka o doskonałej delikatnej strukturze. Wędzony na złoty kolor w naturalny sposób w dymie olchowo-bukowym. Doskonały na każdą kulinarną okazję. Idealny do kanapek i wszelkiego rodzaju sałatek. Nie zawiera fosforanów.
|
|
Kiełbasa KrakowskaKiełbasa drobiowa w osłonce białkowej, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, podsuszana.
|
|
Kiełbasa kruchaPrzepyszna, krucha kiełbasa drobiowa z bardzo niską zawartością tłuszczu. Delikatnie, naturalnie wędzona dymem olchowo-bukowym na złoty kolor, średnio rozdrobniona. Zawiera wyłącznie prawdziwe mięso drobiowe. Doskonała na zimno jak i na ciepło z patelni, mikrofali, grilla czy ogniska.
|
|
Kiełbasa żywieckaKiełbasa drobiowa grubo rozdrobniona, wędzona dymem olchowo- bukowym, pieczona, podsuszana w osłonce białkowej. Doprawiona pieprzem i gorczycą. Jej smak zaspokoi nawet najbardziej wybredne podniebienia.
|
|
Ćwiartka wędzonaWędzonka drobiowa parzona, wędzona. Nie zawiera fosforanów.
|
|